Vezetés és Adminisztráció

Tudjon meg többet

Andy Thompson – Alapító és Ügyvezető Igazgató

ESB-Andy photo 9.3.17

Köszöntöm iskolánkban! Az ESB-t 2010-ben indítottam el, amikor is nyilvánvalóvá vált számos szülő frusztrációja, beleértve magyar feleségem és saját magamé is, hogy nem tudnak jó és megfizethető angol oktatást biztosítani gyermekeik számára a magyar oktatásban való részvételük mellett. Egy angol barátom (te tudod, ki vagy) éppen Párizsból költözött ide, ahol gyermekei egy olyan iskolába jártak szerdánként, mely napokon a francia iskolákban egyébként nincs tanítás, ahol angolt tanítottak az angol tantervet követve. Ő és más pedagógusok javasolták, hogy hasonló mintára indítsunk iskolát Budapesten. És ezzel a történet elkezdődött.…

5 gyermekem van , akik Budapesten nemzetközi, kéttannyelvű és állami iskolákban is tanultak. Egy bizonyos értelemben mindegyik kompromisszum volt. Az ESB-vel reméljük, hogy ezt a kompromisszumot meg tudjuk könnyíteni.

Ha szeretne kapcsolatba lépni velem, örömmel veszem megkeresését. Remélem, a jövőben alkalmunk lesz találkozni!

Oktatási vezetőnk - David Shectman

ESB-david

Miután megszerezte első végzettségét a zene területén, David szerelembe esett az angol nyelv tanításába második nyelvként, és sosem nézett vissza. Kezdetben egy budapesti magániskolában (Lauder Javne) tanított írást angolul középiskolásoknak, majd az ELTE és a Magyar Oktatási Minisztérium közös kétnyelvű programjában tanított alsó tagozatosokat. Szintén élt egy ideig Svájcban, ahol Bázelben vezetett egy intenzív nyelvi programot, mely olyan gyermekeket integrált az angol alsó tagozatos tantervi osztályokba, akik újonnan kezdték el az angol nyelvet tanulni. Végül, David német nyelvet és angol, mint idegen nyelvet tanított a budapesti Brit Nemzetközi Iskolában.

A SUNY, Stony Brook Egyetemen szerzett zongora mesterdiploma mellett, David elvégezte az angol, mint idegen nyelv mesterszakot a George Mason Egyetemen. Mivel ez a program hivatalosan az amerikai Külügyminisztériumon belüli Nemzetközi Iskolák Hivatalához kapcsolódik, így Davidnek lehetősége volt részt venni a nemzetközi iskolák működéséről és oktatási módszertanáról szóló szemináriumokon. Saját tanítási tapasztalatának és speciális gyakorlatának köszönhetően, David meggyőződése, hogy az eredményes oktatás jóval több, mint a tananyag közvetítése. Úgy gondolja, korunk oktatása a csapatmunkát, a gondoskodást és a közösségi szellemet kell, hogy hangsúlyozza.

David lelkes nyelvtanuló, angol anyanyelve mellett folyékonyan beszél magyarul. Középfokú szintű nyelvvizsgával rendelkezik német nyelvből (ÖSD), mely tudást azóta is folyamatosan fejleszti. Amikor nem nyelvekkel foglalkozik, David edzőterembe jár és Ashtanga jógát gyakorol, elmondása szerint fejenállás közben jobban látja a világot. Szeret főzni és sütni, gyakran olvas szakácskönyveket.

Operatív Igazgatónk – Mark Davies

ESB-mark_davies

Örömmel üdvözöljük Mark Davies-t az ESB vezetőségében mint Operatív Igazgató. Mark részmunkaidőben felelős minden, nem oktatáshoz kapcsolódó iskola működtetési feladat ellátásáért. Nagy tapasztalattal rendelkező és tiszteletnek örvendő oktatási vezető, 20 év iskolavezetési tapasztalattal Budapesten a háta mögött.

Mark Davies az Egyesült Királyságból származik, és 1979 óta dolgozik az oktatásban. Mérnöktudományi és Vezetés-Szervezés szakon diplomázott, majd megszerezte a PGCE-t. 1983 óta több iskola vezetőségi pozíciót is betöltött, kezdetben mint IT koordinátor, majd utóbb iskolaigazgatóként dolgozott egy nemzetközi és kéttannyelvű iskolában Budapesten, ahol napi szinten látta el a dinamikusan növekvő nemzetközi iskola szervezési és vezetési feladatait.

Mark 1997 óta Budapesten él, nős, egy fia van. Szeret kerékpározni, teniszezni valmint követi a futball világ eseményeit, különösen hazai csapatáét, a Watford-ét. A főzés is kedvelt tevékenységei közé tartozik, különösen szeret kísérletezni és recepteket átdolgozni.

Kijelölt Oktatási Igazgatónk– Rachel McKinnon

ESB-picture for esztet

Ms Rachel Aberdeenből, Skóciából érkezett hozzánk és 2016 óta él Magyarországon. Először nyelvtanárként kezdett nálunk, de hamar kineveztük a tantervért felelős munkatársnak, majd 2018 Augusztusától ő lett a Tanulmányi Igazgató. Rachel angol és skót irodalommal kezdte tanulmányait,aztán Brightonba költözött ahol angol nyelvtanári diplomát szerzett. Az ESB előtt rengeteg tanítási tapasztalatot szerzett dolgozott, például speciális nevelési igényű gyerekek mellett, de tanított angolt számos más helyen Skóciában, Angliában és Magyarországon is. A tanítás és az utazás iránti szeretete hozta hozzánk Budapestre. Rengeteg pozitív tapasztalatot gyűjtött itt is, mivel szinte minden korosztállyal dolgozott már az ESB-ben. Miss Rachel angol nyelvű könyvklubbot is alapított Budapesten és még magyarul is tanul amelett, hogy imád főzni, utazni, olvasni és kint lenni a szabadban.

Adminisztrációs Menedzserünk– Gulyás Eszter

ESB-img_1149

Eszter fefelős az új diákok beiratkozásáért az ESB-nél. Ő tartja a szülőkkel a kapcsolatot, intézi a pénzügyeket, a befizetéseket a Tárogató úti helyszínünkön. Eszter hasonló pozíciókban dolgozott a British Councilnál, a City & Guilds-nél és később az EMMI-nél. Eszter nagyon kedveli a kreatív kezdeményezéseket, ezért is örül, hogy az ESB-hez csatlakozott. Szabadidejében szeret főzni, funky zenét hallgatni, utazni és pókerezni a családjával és barátaival.

Adminisztrációs Asszisztensünk – Ecsedi Mátyás

ESB-Matyi photo

Matyi tartja a kapcsolatot az Apor Vilmos téri szülőkkel, felel a szülők kérdéseire és adminisztrációs feladatokat teljesít. Ezen kívül segítséget nyújt a tanároknak óráik során. Matyi közel anyanyelvi szinten beszél angolul, és a Pázmány Péter Katolikus egyetem hallgatója, ahol angolt és történelem tanárnak tanul. Középiskolai tanulmányait egy konzervatóriumban végezte el, klasszikus gitár és hangmérnök szakosodással. Matyi szabadidejében sokat szeret olvasni, legfőképpen sci-fi és fantasy regényeket.

Vélemények